Bireysel Terapi

Bireysel terapi, yetişkinlerin içinde bulundukları psikolojik süreçleri, davranışsal ve duygusal sorunları hakkında ya da danışmanlık almak istediği konularla ilgili alanında uzman bir psikologla yaptığı görüşmelerdir.

Bireysel terapide amaç kişinin yaşadığı problemi anlamlandırması, bu problem ile baş edebilmesi ve farklı bir bakış açısıyla içinde bulunduğu süreçleri yeniden değerlendirmesini sağlamaktır.

Günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklarla baş etmekte güçlük yaşayan, destek alma ihtiyacı duyan ve yaşam kalitesini arttırmak isteyen yetişkinler bireysel terapiye başvurabilirler.

Bireysel terapilerde danışanın paylaştığı sorunlar ya da danışmanlık almak isteği konularla ilgili terapist, kendi uzmanlaşmış olduğu terapi ekollerindeki yaklaşım ve tekniklerle danışanın ihtiyacına en uygun yöntemi kullanır.

Bireysel terapilerde zaman zaman psikolojik testler, ölçme ve değerlendirme araçları da kullanılabilir.

 

klinik-psikolog-aile-danismani-ipek-gunes ​​​​​

bireysel-terapide-amac

bireysel-terapi-ve-danismanlik

Terapi görüşmeleri ortalama 45-50 dakika sürer. Görüşme sıklığı terapistin çalıştığı terapi ekolü ve danışanın ihtiyacına göre şekillenir. Görüşme sıklığı birçok terapi ekolünde haftada bir olarak belirlenmekle birlikte bazen daha sık bazen de daha seyrek görüşmeler yapılabilir. Yetişkinler aşağıdaki başlıklarda yer alan konularda psikolojik destek ve danışmanlık ihtiyacı yaşayabilirler.

  • İlişki Sorunları
  • Travmatik Yaşantılar
  • Boşanma Süreci
  • Stres Yönetimi
  • Öfke Kontrolü
  • Yas, Korku ve Tükenmişlik gibi güçlü duygularla başa çıkabilmek
  • Geleceğe dair hedefler belirlemek
  • Özşefkat
  • Özgüven, öz farkındalık kazanmak
  • Problem çözme becerileri üzerine çalışmak
  • Psikolojik Hastalıklar (Depresyon, yeme bozuklukları, anksiyete sorunları...)

Terapi ve danışmanlık hizmetleri yüz yüze ya da online olarak devam etmektedir.

Bireysel terapi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir ya da iletişim formunu doldurabilirsiniz.

Bireysel Terapi Nedir?

Bireysel terapi, bireylerin hayatlarında zorluk çektikleri veya kişisel gelişimlerini artırmak istedikleri durumlarda uzman bir psikoterapistten destek aldıkları süreç olarak tanımlanmaktadır.

Bireysel Terapinin İşleyişi Nasıl Olur?

Bireysel terapi sürecinde, danışanın ihtiyaçlarını belirlemeye odaklanılır ve terapist, görüşmeyi sorularıyla yönlendirir. Bu süreç, danışanı daha iyi tanımayı amaçlar.

Bireysel Terapi Kimlere Uygulanır?

Bireysel terapi, sosyal ilişkilerde zorluk yaşayan, psikolojik sorunlarla mücadele eden veya psikosomatik reaksiyonlarla karşılaşan bireylere uygulanabilir.

İlk Terapi Seansında Ne Konuşulur?

İlk terapi seansı genellikle bir değerlendirme seansıdır. Terapist, danışanı tanımak için sorular sorar ve terapi sürecinden beklentiler ile hedefler belirlenebilir.

Ne Zaman Terapiye Başvurmalı?

Terapiye başvurmanın uygun olduğu durumlar arasında depresyon, kaygı, yalnızlık, sosyal ilişkilerde sorunlar, düşük özsaygı, travma, iş performansı sorunları gibi durumlar bulunmaktadır. Eğer yaşadığınız durumlar sizi rahatsızlık ediyor, işlevselliğinizi olumsuz etkiliyor ve hayat kaliteniz düşüyorsa, terapi düşünebilir.

Terapinin İyi Geldiğini Nasıl Anlarız?

Terapinin etkili olduğunu sosyalleşme ve günlük aktiviteleri daha iyi yönetme yeteneğinizde, önceki durumunuza nazaran daha huzurlu hissetme ve sorumluluklarınıza daha iyi odaklanma gibi belirtilerle anlayabilirsiniz.

Terapi Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Terapi, doğru danışan-danışman ilişkisi kurulduğunda ve düzenli olarak terapiler sürdürüldüğünde fayda sağlayabilmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

emdr
EMDR

Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) psikoterapi alanında gid…

Devamını Oku
emdr-terapisi-nedir
EMDR Terapisi Nedir?

Türkçe açılımı olarak göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme anlamına…

Devamını Oku